Logo

Hormisto

Tulisijan toimivuuden kannalta hormiston on oltava oikean kokoinen. Kun hormi mitoitetaan uunin ja lämmitettävän alan mukaan, vältytään monilta harmeilta. Esitteistä selviää yleensä mitä hormikokoa tuotteiden valmistajat suosittelevat kullekin tulisijalle. Pellin paikka on myös hyvin tärkeä turvallisuustekijä. Suomen rakennusmääräyskokoelma E3 sisältää määräykset pienten hormien rakentamisesta. Kun annat meidän hoitaa hormiston rakentamisen, tulee työt tehtyä kerralla kunnolla.

Vanha hormi

Vanhan savuhormin kunto on tarkistettava, ja mitattava sen vetokyky suhteessa uunin kokoon. Palvelemme teitä myös vanhojen savuhormien kunnostuksessa. Vaihtoehtoja ovat joko putkitus tai massaus.

Horminlähtö päältä

Esitteistämme näette, missä malleissa on mahdollisuus päältäliitäntään. Joissakin valmistuotteissa on vain päältälähtö -mahdollisuus.

Hormilähtö alhaalta

Horminlähtö on varaavissa tulisijoissa pääsääntöisesti aina puhtaan lattiapinnan tasolta ja ne tarvitsevat suorakulmaisen liitoksen. Kevyt-takat, kamiinat, kiertoilmatakat, kiukaat, padat, ym. valmistuotteet taas liitetään yleensä pyöreään hormiliitokseen ja lähtökorkeus selviää esitteistä. Kaikissa näissä asioissa kannattaa kääntyä puoleemme, jotta päästään toimivaan lopputulokseen.

Hormiliitos

Leivinuunit ja suuret takat (L) 180 x (K) 320 mm

Hormiaukon koko normaalisti (L) 150 x (K) 320 mm